Spring naar content

Community voor mbo-docenten

Via MBO Connect weten opleiders in het mbo elkaar te vinden. Ze werken samen in vakgroepen, volgen de ontwikkelingen in het mbo, wisselen kennis uit en laten van zich horen. Het platform is gebouwd met de communitysoftware Yunits.

Via MBO Connect komen mbo-docenten eenvoudig met elkaar in contact.

Online community voor opleiders

De beroepsvereniging voor docenten in het MBO (BVMBO) wilde docenten makkelijker met elkaar in contact brengen. Uit een onderzoek onder leden van de vereniging bleek namelijk dat veel opleiders mogelijkheden misten om kennis te delen en met elkaar samen te werken. Daarom was de vereniging op zoek naar een geschikt platform.

De uitkomst is MBO Connect. Op het platform helpen mbo-docenten elkaar met allerlei vragen. Ook blijven zij via het platform op de hoogte van ontwikkelingen binnen de sector. Bovendien kunnen ze eenvoudig met elkaar netwerken.  

“Het werk van een mbo-opleider wordt steeds complexer. Dat vraagt wat van een docent of instructeur. Soms wil je hierover anderen raadplegen of vraagt je collega jou om advies”, schrijft mboconnect.nl er zelf over. “Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. BVMBO faciliteert speciaal voor jou een digitale community: MBO Connect.”

MBO Connect is uniek: het is de enige online community op landelijk niveau die gericht is op docenten in het mbo. De community heeft inmiddels ruim achthonderd leden en verschillende thema’s. De deelnemers delen regelmatig hun kennis, plaatsen nieuws en bespreken hun persoonlijke ervaringen.

Koppeling met crm-systeem

Het communityplatform is zo gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht. Daarvoor is onder de motorkap van het platform een mooie oplossing ontwikkeld. Het platform is gekoppeld aan PerfectView, het crm-systeem dat BVMBO gebruikt, net als veel andere branche- en beroepsverenigingen.

Door de koppeling tussen MBO Connect en PerfectView kunnen docenten en scholen eenvoudig lid worden. Dit lidmaatschap wordt automatisch verwerkt in PerfectView. Een nieuw lidmaatschap afsluiten kun je voor jezelf doen, maar ook voor een hele school. Als een school lid is, kunnen alle medewerkers van die organisatie gebruikmaken van MBO Connect. Als zij zich registreren, hoeven ze alleen het e-mailadres van hun school in te vullen. Op basis daarvan worden zij automatisch herkend.

Lancering

MBO Connect werd gelanceerd door Stientje van Engelshoven, voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Het is belangrijk dat docenten zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van onderwijs. Onderwijs is immers primair iets van de docent”, zei zij bij de lancering. “Door als gemeenschap van docenten meer samen te werken, kan het onderwijs verder verbeteren.”

De introductievideo van MBO Connect.

Over MBO Connect

MBO Connect draait op de communitysoftware Yunits en heeft veel opties om kennis te delen. Met deze software is het als deelnemer eenvoudig om content te lezen en zelf te publiceren of een gesprek beginnen. Dat was dan ook de reden dat MBO Connect voor Yunits koos. Ook verenigingen als de FNRSNEVI en businessnetwerk MODINT maken gebruik van deze software voor hun communityplatform.

De content op het platform is deels openbaar en deels afgeschermd. Afgeschermde content zie je pas als je bent ingelogd. Verder is het platform helemaal responsive. Alle onderdelen kun je dus ook goed op je mobiele telefoon bekijken. Om het mbo-docenten nog makkelijker te maken is er een speciale app beschikbaar voor Android en Apple. Hiermee kunnen ze ook deelnemen aan het platform.

MBO Connect is ook te gebruiken via een handige app.

Corporate website geïntegreerd

Na de lancering van MBO Connect besloot BVMBO om ook de corporate website onder te brengen bij Yunits. Groot voordeel hiervan is dat BVMBO nu MBO Connect en de corporate site beheert in één systeem. Dat werkt makkelijk en efficiënt. Yard zorgde voor een nieuw design van de homepage. Een fris ontwerp in de stijl van MBO Connect. De site is vervolgens geïntegreerd in het bestaande platform. Via bvmbo.nl vind je de corporate website en het communityplatform.

De corporate website van BVMBO.

Lees ook

Laat je inspireren door de community’s van onze klanten.

FNRS

Cases

Nevi

Cases

MBO Connect

Cases