Spring naar content

Blogs

Leden(ver)binding en de veranderende rol van verenigingen [3/5] 

Verenigingen hebben moeite om leden te binden aan hun vereniging én aan elkaar. Daardoor ervaren leden niet hoeveel meerwaarde hun lidmaatschap heeft. Hoe verbeter je de ledenbinding?

Kennis delen en de veranderende rol van verenigingen [2/5]

Jouw branche of -beroepsvereniging staat bol van de kennis. Die kennis delen is een sleutel om meerwaarde voor je leden te creëren. Maar hoe doe je dat? Het “Digitale Dienstverlening- & Communicatiemodel voor verenigingen” geeft inzicht in waar jouw vereniging nu staat én hoe je kennisdeling succesvoller faciliteert.

Van zendend naar faciliterend: de veranderende rol van verenigingen [1/5]

Het digitale landschap voor verenigingen verandert in sneltreinvaart. Hoe reageer je daarop en laat je jouw vereniging digitaal groeien? Het ‘Digitale Dienstverlening- & Communicatiemodel voor verenigingen’ geeft inzicht in waar jouw vereniging digitaal staat én waar groeipotentie zit.

Digitale community’s vernieuwen ledenbinding

De laatste jaren zijn verenigingen – met wisselend succes – aan de slag gegaan met fysieke en digitale community’s. Tijd om de balans op te maken: hoe laat een community zich definiëren? En wat maakt dat een community succesvol is?

Verenigen als kerntaak: van events naar community’s

Het Yunits-team heeft versterking gekregen van communitystrateeg Mathijs Vleeming. Hoe kan hij verenigingen helpen? Wij stellen hem 5 vragen.

Versterk engagement in je online community met deze 2 nieuwe Yunits-functionaliteiten

Voor een succesvol online communityplatform is engagement cruciaal. Hoe actiever en betrokkener gebruikers zijn, hoe groter de waarde van de online community. Daarom hebben wij 2 nieuwe functionaliteiten ontwikkeld voor ons online communityplatform Yunits.

Hoe meet je het succes van je online community? De KPI’s voor succes

Verenigingen zijn per definitie non-profitorganisaties. Toch is het ook voor verenigingen belangrijk de waarde van hun community - en de investering in een online versie daarvan - aan te kunnen tonen. Wat is de ROI van een online community? 

7 Belangrijke uitdagingen voor verenigingen

In een snel veranderende en steeds digitaler wordende wereld, is het voor verenigingen een uitdaging om ledencontact te faciliteren. Hoe geven verenigingen vorm aan hun toekomstvisie en langetermijnstrategie? En welke hulpmiddelen zetten zij in? In dit artikel lees je meer over de belangrijkste uitdagingen voor verenigingen.

9 Tips voor het onboarden van nieuwe leden in een online community

Met een goede onboarding vergroot je de kans om leden langer aan je community te binden. Wij geven je 9 tips hoe je nieuwe leden een prettige onboarding-ervaring biedt.

“De waarde van je vereniging? Die zit in de interactieve communicatie tussen en met leden”

Het Yunits-team heeft versterking gekregen van communitystrateeg Mathijs Vleeming. Hoe kan hij verenigingen helpen? Wij stellen hem 5 vragen.