Spring naar content

Blogs

De verschillende typen communityleden

Om een effectieve community te hebben en te laten groeien, moet je weten welke typen communityleden er zijn en hoe ze bijdragen aan de community. Wij zetten ze voor je op een rij.

Het dagelijks werk van een communitymanager: 7 verantwoordelijkheden

Een succesvolle community heeft een goede communitymanager. Wil je weten wat het dagelijkse werk is van een communitymanager? Lees dan de 7 verantwoordelijkheden.

Community canvas: dé checklist voor een vliegende start van jouw online community

Ons community canvas is een handige kapstok die je helpt om na te denken over hoe je jouw online community opzet. En nog belangrijker: voor wie en waarom.

Hoe zorg je voor groei van jouw online community?

Hoe je jouw community laat groeien hangt af van wat voor type organisatie je hebt en wie je doelgroep precies is. We geven je tips over hoe je de groei stimuleert van je online community.

Waarom je een missie nodig hebt voor je community

Heb jij een community en wil jij deze groter maken of ben je van plan om binnenkort een community op te richten? Dan is het van belang om een communitymissie te hebben.

Een eigen online community: kies je voor social media of een eigen platform?

Een eigen online community starten: kies je voor social media of een eigen platform? Wij zetten de voor- en nadelen van beide keuzes op een rij.

Waarom kennis delen belangrijk is: 6 voordelen

Waarom is het voor organisaties nu zo belangrijk om kennis te delen? Welke doelen bereik je ermee? Je leest het in dit artikel.

12 tips om interactie te stimuleren in een online community

Eén van de factoren waaraan je het succes van een online community afmeet, is de mate van interactie. In dit artikel geven wij je een aantal tips om de interactie te stimuleren in jouw online community.

Communitytypen: hoe je succesvol een community opzet

Wat zijn de verschillende communitytypen? Wij leggen de verschillen uit tussen 7 verschillende communitytypen en welke jij het beste kunt gebruiken.

Zo werkt de community lifecycle

Om een community tot een succes te maken, moet je je aanpak afstemmen op de ontwikkelingsfase waarin jouw community zich bevindt. Wij leggen je uit hoe je fases in de levenscyclus van een community herkent en hoe je dat in je voordeel kunt laten werken.