Spring naar content

Samen het inkoopvak naar een hoger niveau brengen

Inside Procurement is hét kennisnetwerk voor inkoop-, contract- en supplymanagement. Vakgenoten en experts delen in deze community kennis, kunde, ervaringen en andere waardevolle informatie. Het communityplatform is gelanceerd door Nevi, de vereniging gericht op het inkoopvak.

Niet zomaar een ‘platform’

“Inside Procurement is niet zomaar een ‘platform’. Inside Procurement is een échte en hechte community. Ik zie dat er elke dag veel Procurement Professionals terugkeren”, schrijft communitymanager Harold Kip in een uitgebreid blog in Inside Procurement. “Om vragen te stellen of om die te beantwoorden. Of om een nieuwtje te delen.”

Video: Dit is Inside Procurement

De pre’s van Nevi’s community

  • Openbaar – vrij toegankelijk (m.u.v. besloten groepen) voor iedereen die is geïnteresseerd in het inkoopvak
  • Vind sneller, meer efficiënte en betere oplossingen voor inkoopvraagstukken
  • Gratis en vrij van advertenties en spam (door Single Sign On)

De goede kant op

“Inmiddels zijn we een behoorlijk succes aan het worden in de wereld van inkoop-, contract- en supplymanagement,” vertelt Harold. “En dat is heel fijn om te merken. Want het was in de aanloop naar de lancering toch best wel spannend; we pompen er geld in en dan is het nog maar de vraag of we dat ergens terugverdienen.”

“Je weet wel: het ROI-verhaal”, gaat Harold verder. “En ik zie dat we de goede kant op bewegen. We verdienen (nu nog) geen geld aan Inside Procurement, maar ik zie wel heel duidelijke besparingen aan de horizon. Ook dat is fijn om te merken. Want precies dát, is een businesscase.”

Een brede doelgroep

“Alles wat we in Inside Procurement doen is niet gericht op puur en alleen onze leden”, vertelt Harold. “Onze missie is het inkoopvak naar een hoger niveau brengen. Voor het individu, voor organisaties en voor de maatschappij.”

“Als je dat dus breder trekt, dan kun je je niet beperken tot de zesduizend betalende leden die Nevi heeft: dan moet je de hele inkoopgemeenschap meenemen. Daarom is Inside Procurement een openbare community, met uitzondering van een paar besloten groepen. Iedereen die in het inkoopvak werkt, of daarin is geïnteresseerd, kan zich aansluiten bij Inside Procurement.”

Er zijn circa 50.000 Procurement Professionals in Nederland, en daarvan zijn, na een jaar Inside Procurement, zo’n 1.750 aangesloten bij Inside Procurement. Dat aantal stijgt nog altijd: iedere maand sluiten tientallen nieuwe deelnemers zich aan, die kennis delen, vragen beantwoorden, documenten delen en/of het laatste nieuws lezen. 

Kostenbesparing

Om Inside Procurement tot een succes te maken, ging Harold het gesprek aan met zes Business Unit Managers bij Nevi. Hij vroeg hen waarmee ze geld moesten verdienen én waarmee ze kosten moesten besparen. “Na die gesprekken had ik 12 doelstellingen die ik kon vertalen naar Inside Procurement.”

“Eén van hen vertelde mij dat zijn team enorm veel werk had om alle vrijwilligers goed te faciliteren die Nevi-evenementen organiseren. Dat wilden ze daarom zoveel mogelijk ‘self service’ maken, zodat zij zich konden focussen op andere dingen die belangrijk zijn, in plaats van ad-hoc zaken te regelen bij zo’n evenement.”De oplossing lag in de speciale evenementenpagina. Die is nu volledig self service. “Het is één van de manieren om een kostenbesparing te realiseren.

Niet spammen

We hebben onze community beloofd dat we geen opleidingen en trainingen spammen. Daar hebben we namelijk nevi.nl al voor. Sterker nog: voor medewerkers van Nevi is het ‘verboden’ om berichten te publiceren of het gesprek aan te gaan, ténzij het echt opportuun is. Als er bijvoorbeeld specifiek naar wordt gevraagd. Inside Procurement is écht voor 99% communitydriven. En daar zijn we bijzonder blij mee en enorm trots op.”

Bekijk het webinar met Harold Kip

Webinar terugkijken: Het digitale clubhuis – het creëren van een levendige online omgeving voor jouw leden en netwerk

De wens om deel te nemen aan fysieke bijeenkomsten loopt terug. Een digitaal clubhuis biedt uitkomst om mensen samen te brengen. Maar hoe bereik je mensen? Hoe maak je het gezellig én nuttig zodat leden terug blijven komen en actief kennis en ervaringen delen?   

Lees ook

Laat je inspireren door de community’s van onze klanten.

MBO Connect

Cases

FNRS

Cases