Spring naar content

Webinar: Het digitale clubhuis – het creëren van een levendige online omgeving voor jouw leden en netwerk

De wens om deel te nemen aan fysieke bijeenkomsten loopt terug. Een digitaal clubhuis biedt uitkomst om mensen samen te brengen. Maar hoe bereik je mensen? Hoe maak je het gezellig én nuttig zodat leden terug blijven komen en actief kennis en ervaringen delen?   

Tijdens dit webinar leer je wat het opzetten van een interactief communicatie platform inhoudt: van concept, uitwerking en lancering tot het onderhouden en uitbreiden van jouw community. In dit interactieve webinar nemen Dennis van Aalst en Harold Kip je mee door het proces en succes van één praktijkvoorbeeld.

Video: Het digitale clubhuis

Dennis van Aalst MSc (directeur van Yard, de makers van Yunits) adviseert verenigingen over hun online communitystrategie. Hij kent de nieuwste ontwikkelingen en kan veel interessante praktijkvoorbeelden laten zien.   

Harold Kip (communitymanager NEVI Inside Procurement) vertelt over de communitystrategie en ervaringen van zijn digital clubhuis.    

Inside Procurement is hét kennisnetwerk voor inkoop-, contract- en supply management. Inkoopprofessionals en experts delen uitgebreid kennis en ervaringen. Gelanceerd met 300 leden, telt de community na het eerste jaar 1.600 deelnemers en het aantal blijft groeien.  

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:  

  • Hoe laat je mensen digitaal meedoen met je vereniging? 
  • Hoe maak je je digitale clubhuis gezellig, interessant en leerzaam? 
  • Hoe zorg je dat mensen vaak in je clubhuis komen? 
  • Hoe rechtvaardig je jouw investering?   

Harold en Dennis wisselen theoretische zaken uit met concrete voorbeelden uit de praktijk. Wat is er nodig om een community tot een succes te maken? Hoe belangrijk zijn vrijwilligers (tipje van de sluier: essentieel)? En: hoeveel werk en mankracht kost het precies?

Of je nu een grote of kleine vereniging bent: in de basis zijn goede communitymanagement en een functioneel platform de essentie, zo blijkt uit dit webinar. Er is niet per se een grote zak met geld nodig, maar vooral: enthousiasme en betrokkenheid.

Bekijk ook

CONNECT. magazine: alles over online community’s

In de eerste editie van CONNECT. staan online community’s en kennisdelen centraal. Hoe zorg je ervoor dat jouw website of platform een succes wordt? Download CONNECT. magazine gratis.

Rapport: hoe blijf je als vereniging relevant in een sterk veranderd (digitaal) landschap

Als vereniging relevant blijven voor jouw achterban? In dit rapport vroegen wij een aantal toonaangevende verenigingen naar de digitale veranderingen, hoe ze daarmee omgaan en hoe ze de toekomst zien voor hun branche.

Webinar terugkijken: De moderne vereniging zit in je broekzak – editie 1

Snelle maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat verenigingen zich vernieuwen. Ze zoeken nieuwe leden, experimenteren met nieuwe verdienmodellen en denken na over hoe ze hun dienstverlening nog waardevoller kunnen maken voor hun leden. In dit webinar bespreken we hoe verenigingen dit kunnen doen.