Spring naar content

GGD GHOR Kennisnet verbindt zorgprofessionals

Duizenden professionals op het gebied van de publieke gezondheidszorg en veiligheid leren van elkaar via GGD GHOR Kennisnet.

Kennis en informatie delen via GGD GHOR Kennisnet

Kennisnet van GGD GHOR is ontstaan in 2011. Het is een platform voor en door de publieke gezondheidszorg. Thea Aartsma is beheerder van GGD GHOR Kennisnet. Zij vertelt over het ontstaan van het platform: “In onze sector waren veel mensen tegelijkertijd het wiel aan het uitvinden, zo merkten we. Dat is zonde. Op GGD GHOR Kennisnet vinden mensen elkaar.”

En dat is een succes: in 2020 waren er meer dan 22.000 professionals op het kennisnet vinden. Samen plaatsten zij ruim 38 duizend berichten. En dit aantal groeit nog steeds.

GGD GHOR Kennisnet bestaat onder andere uit:

  • Gepersonaliseerde content, notificaties en updates;
  • Werkgroepen, thema’s & nieuwsupdates;
  • Responsive design;
  • Overzichtelijke backend, op basis van het Yunits community framework;
  • Integratie met social media.

GGD GHOR Kennisnet in het kort

Meer video’s? Abonneer je op ons YouTube-kanaal

Continue kennisuitwisseling

GGD GHOR Kennisnet is gebouwd met de Yunits communitysoftware. Het platform is volledig responsive. Gebruikers zien zowel op mobiel, tablet als computer een overzichtelijke website.

Gebruikers van het Kennisnet delen met name informatie met elkaar in specifieke groepen, stelt Thea Aartsma. Een duidelijk voorbeeld daarvan is de groep voor de inspecteurs van de kinderopvang. “Voor alle inspecteurs  in de kinderopvang is het heel belangrijk om lid te zijn van deze groep. De inspecteurs wisselen continu kennis uit en delen nieuws. Als de wetgeving verandert, lees je het meestal als eerste in deze groep.”

GGD GHOR brengt niet alleen informatie en nieuws, maar via het platform wordt ook veel kennis uitgewisseld. Op deze manier leren we van elkaar

Thea Aartsma, beheerder van GGD GHOR Kennisnet.

Interactie is essentieel

In 2011 werd GGD GHOR klant bij Yard. Op GGD GHOR Kennisnet draait alles om interactie: “De uitspraak ‘voor en door professionals’ hoor je wel vaker, maar hier is die écht van toepassing. Om het platform levendig en actueel te houden is de community onmisbaar. Een platform als het Kennisnet moet je met elkaar ‘zijn’. Dat proberen we dan ook voor elkaar te krijgen”, zegt Thea Aartsma.

Hoe waardevol GGD GHOR Kennisnet is, werd tijdens de coronacrisis extra bevestigd. “Onze professionals waren al gewend om via de groepen informatie te zoeken en elkaar vragen te stellen. Tijdens de pandemie maakten zij nog vaker gebruik van het platform; de groep professionals die informatie met elkaar uitwisselt, is nog groter geworden. Bovendien hebben we twee extra groepen toegevoegd die specifiek gaan over de coronacrisis.”

Duizenden professionals op het gebied van de publieke gezondheidszorg en veiligheid leren van elkaar via GGD GHOR Kennisnet.

Lees ook

Laat je inspireren door de community’s van onze klanten.

KNVB

Cases

MBO Connect

Cases