Spring naar content

Terugkijken: De moderne vereniging zit in je broekzak – editie 1

Snelle maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat verenigingen zich vernieuwen. Ze zoeken nieuwe leden, experimenteren met nieuwe verdienmodellen en denken na over hoe ze hun dienstverlening nog waardevoller kunnen maken voor hun leden. In dit webinar bespreken we hoe verenigingen dit kunnen doen. 

In een interactief webinar bespreken Dennis van Aalst, Robert van Almkerk (FNRS) en Michel van Ginkel (KNVB) wat gepersonaliseerde online communicatie en digitale dienstverlening te bieden heeft aan de moderne vereniging. Zodat je klaar bent voor de toekomst.

Video: De moderne vereniging zit in je broekzak – editie 1

Bekijk de tijdbalk in de video om naar een specifieke spreker te gaan.

Wie zijn de sprekers?

  • Hoe bind en boei ik mijn doelgroep online? 
    Dennis van Aalst, directeur van Yard | Digital Agency, geeft tips en laat interessante praktijkvoorbeelden zien. Hiervoor gebruikt hij het zogenoemde schroefmodel voor verenigingen. In de dagelijkse praktijk adviseert hij verenigingen over hun online strategie.
  • De nieuwe online strategie van de FNRS
    Robert van Almkerk, coördinator brancheontwikkeling bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra), vertelt hoe hun nieuwe online strategie tot stand kwam, hoe die eruit ziet en uitpakt in de praktijk.
  • Eentweetjeknvb.nl, de online community voor bestuurders
    Michel van Ginkel is opleidingsontwikkelaar bestuurdersopleiding bij de KNVB. Michel laat zien hoe de KNVB haar bestuurders op een laagdrempelige manier online samenbrengt om kennis en ervaring te delen. 

Tijdens het webinar kwamen veel vragen binnen over de succesvolle presentatie van Robert. Daarom hield Danielle Hes, business development manager bij Yard en host, na afloop van het webinar een extra interview met hem. Dit gesprek bekijk je in het laatste deel van de video.

Bekijk ook

Webinar terugkijken: waarom je community een bierviltje nodig heeft

Wil je ook professionals met elkaar verbinden in een community om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen? En zoek je een manier om dit online te ondersteunen? Ontdek welke factoren jouw online community tot een succes maken en welke communicatiemiddelen je hiervoor nodig hebt.

Whitepaper: 7 redenen om een online community te starten

Wil jij starten met een online community? In dit whitepaper ontdek je 7 redenen om te starten met een online community.

Rapport: hoe blijf je als vereniging relevant in een sterk veranderd (digitaal) landschap

Als vereniging relevant blijven voor jouw achterban? In dit rapport vroegen wij een aantal toonaangevende verenigingen naar de digitale veranderingen, hoe ze daarmee omgaan en hoe ze de toekomst zien voor hun branche.