Spring naar content

Terugkijken: 10 succesfactoren achter een levendige online community

Wil jij ook een actieve online community? Een platform waar de deelnemers kennis en ervaring met elkaar delen? In dit webinar nemen we je mee in de 10 factoren die het succes van jouw community bepalen. 

In precies een uur tijd bespreken we zowel de theorie als praktijkervaringen. We beginnen met de vragen:

  • Wat is een online community precies? 
  • Wanneer is het slim om een online community te beginnen?
  • Hoe maak je van je platform een echte community? 

Aan de hand van de antwoorden op die vragen komen we tot 10 succesfactoren. Factoren die aan bod komen zijn onder meer: emotie, gebruiksvriendelijkheid en focus. 

Video: 10 succesfactoren voor een levendige online community

Wie zijn er aan het woord?

  • Dennis van Aalst MSc, directeur van Yard | Digital Agency

Dennis verzorgt het webinar. In zijn dagelijks werk adviseert hij organisaties zoals branchevereniging TVVL, de KNVB, Kiempunt Limburg en het Europese programma Active Local Europe. Opdrachten variëren van eenmalige communityreviews tot een uitgebreid adviestraject om te komen tot een communityplan. 

  • Thea Aartsma, informatiespecialist en communitymanager van GGD GHOR Nederland

Thea deelt in het webinar haar jarenlange ervaring met het online kennisplatform www.ggdghorkennisnet.nl. Deze online community heeft inmiddels meer dan 16.000 leden en is ook in coronatijd van enorme waarde.

Bekijk ook

Webinar terugkijken: Het digitale clubhuis – het creëren van een levendige online omgeving voor jouw leden en netwerk

De wens om deel te nemen aan fysieke bijeenkomsten loopt terug. Een digitaal clubhuis biedt uitkomst om mensen samen te brengen. Maar hoe bereik je mensen? Hoe maak je het gezellig én nuttig zodat leden terug blijven komen en actief kennis en ervaringen delen?   

Webinar terugkijken: waarom je community een bierviltje nodig heeft

Wil je ook professionals met elkaar verbinden in een community om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen? En zoek je een manier om dit online te ondersteunen? Ontdek welke factoren jouw online community tot een succes maken en welke communicatiemiddelen je hiervoor nodig hebt.

Webinar: Van zendend naar faciliterend: de veranderende rol van verenigingen

Hoe reageer je op alle veranderingen in het digitale landschap en laat je jouw vereniging digitaal groeien? Je leert het tijdens dit webinar. Meld je aan!