Spring naar content

Yard Digital Agency bundelt expertise en lanceert nieuw label Yunits voor communitysoftware

Yard Digital Agency lanceert een nieuw label Yunits. Hiermee geeft Yard hun communitysoftware een gezicht. De bijbehorende website yunits.com biedt uitgebreide informatie en laat zien wat het communityplatform te bieden heeft aan verschillende groepen organisaties, zoals verenigingen, kennisinstituten, netwerkorganisaties, patiëntenorganisaties en overheden. Hiermee kunnen zij een goed geïnformeerde aankoopbeslissing nemen.

Online kennisuitwisseling

Steeds meer organisaties zien de waarde van een online community. Door de coronapandemie zijn mensen minder vaak fysiek bij elkaar en de verwachting is dat dit ook na de pandemie zo blijft. Toch hebben mensen behoefte aan contact, om elkaar te helpen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Organisaties faciliteren dit contact eenvoudig via een online community. In zo’n online community delen deelnemers kennis met elkaar, beantwoorden elkaars vragen en helpen elkaar verder. Op iedere locatie en op ieder moment van de dag.

Datagericht werken

Dennis van Aalst, directeur van Yard: Het grote voordeel van een eigen online community ten opzichte van andere platformen, is dat het alle informatie duurzaam opslaat. Alle informatie die wordt gedeeld, is en blijft vindbaar via het platform. Onze klanten zijn zelf eigenaar van alle data in plaats van dat ze deze afgeven aan partijen als Facebook of Google. Dat biedt hen de mogelijkheid om steeds datagerichter te werken. Beslissingen nemen op basis van data kan namelijk alleen als je die data ook zelf bezit. Met een eigen communityplatform heb je dit helemaal in de hand”.

Kant-en-klaar functionaliteiten

De communitysoftware van Yunits biedt tientallen kant-en-klare modules met allerlei functionaliteiten, zoals vraag & antwoord, werkgroepen en een digitaal prikbord. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om de community te koppelen aan CRM-systemen, kennisbanken en samenwerkingssoftware als MS Teams. Daarbovenop ontwikkelt Yunits maatwerkoplossingen voor specifieke uitdagingen, zodat het platform precies aansluit bij de businesscase. Het design van een community maakt Yard altijd op maat om het naadloos te laten aansluiten bij de identiteit en huisstijl van een organisatie.

Organisaties die de communitysoftware van Yunits al succesvol inzetten zijn onder andere de KNVB, 1SociaalDomein, Sociaal Werk Nederland, Nevi en TVVL.

Over Yard

Yard is dé online partner voor de maatschappelijke sector. Het online bureau helpt organisaties met een maatschappelijke missie met al hun online toepassingen. Yard adviseert en denkt mee op hoog niveau, en ontwerpt en ontwikkelt precies wat er nodig is. Meer informatie: www.yard.nl.

Lees ook

Een eigen online community: kies je voor social media of een eigen platform?

Een eigen online community starten: kies je voor social media of een eigen platform? Wij zetten de voor- en nadelen van beide keuzes op een rij.

8 redenen waarom je een communicatieplatform nodig hebt

Waarom zou je als branche- of beroepsvereniging een communicatieplatform opzetten? Wij geven je 8 redenen waarom je dit nodig hebt voor jouw leden!

“De waarde van je vereniging? Die zit in de interactieve communicatie tussen en met leden”

Het Yunits-team heeft versterking gekregen van communitystrateeg Mathijs Vleeming. Hoe kan hij verenigingen helpen? Wij stellen hem 5 vragen.