Spring naar content

Versterk engagement in je online community met deze 2 nieuwe Yunits-functionaliteiten

Voor een succesvol online communityplatform is engagement cruciaal. Hoe actiever en betrokkener gebruikers zijn, hoe groter de waarde van de online community. Als beheerder van een online communityplatform wil je goed inzicht krijgen in de interactie binnen je community en de betrokkenheid van nieuwe deelnemers direct stimuleren. Daarom hebben wij 2 nieuwe functionaliteiten ontwikkeld voor ons online communityplatform Yunits.

Inzicht in effectiviteit van e-mails

Met deze nieuwe functionaliteit krijgen beheerders inzicht in de data van verzonden e-mails. Je ziet welke e-mails zijn verzonden, of ze zijn geopend en op welke hyperlinks er is geklikt. Bij het profiel van een gebruiker wordt deze informatie realtime getoond. Dit biedt waardevolle informatie over de interactie binnen je online community.

Wanneer bijvoorbeeld een deelnemer een vraag stelt, wordt er een e-mail verzonden naar alle deelnemers die kennis hebben van dat onderwerp. Beheerders zien hoeveel deelnemers de mail hebben ontvangen, geopend en geklikt op een link. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een beantwoordingspercentage vast te stellen. Dat geeft inzicht in de interactie en de waarde van de online community voor de deelnemers.

Alle bestaande klanten krijgen deze nieuwe functionaliteit. Hiervoor benaderen wij iedereen een voor een. Nieuwe klanten profiteren direct van deze nieuwe functionaliteit.

De komende tijd gaan wij meer van dit soort datagedreven functionaliteiten ontwikkelen en toevoegen aan het Yunits communityplatform.

Verbeterde onboarding-ervaring

Daarnaast hebben wij voor Yunits een intuïtieve en gebruiksvriendelijke onboardingwizard ontwikkeld. Daarmee worden gebruikers gestimuleerd om hun profiel volledig in te vullen. Hoe meer informatie zij invullen, hoe relevanter namelijk de informatie is die zij ontvangen. Dat bevordert dan weer het engagement.

3 stappen

De verbeterde onboarding begint voor nieuwe gebruikers na het activeren van hun account. In drie stappen worden ze begeleid om hun profiel compleet te maken:

  • Stap 1: expertisegebieden selecteren. Gebruikers geven aan waarover ze kennis hebben én waarover ze meer willen weten.
  • Stap 2: profiel persoonlijk maken. Dat kan door een foto en bio toe te voegen.
  • Stap 3: je persoonlijke socialmedia-accounts toevoegen, zoals LinkedIn en X.

Tijdens deze stappen laat een progressbar zien hoe ver een gebruiker al is in het proces. Dat motiveert om alle stappen te doorlopen.

Eerste activiteit stimuleren

Na het doorlopen van de stappen stimuleert de wizard gebruikers tot een eerste activiteit. Denk aan een vraag stellen op het platform of lid worden van werkgroepen. Als beheerder bepaal je zelf wat deze call-to-action moet zijn. Dit hangt af van jouw doelgroep en het soort platform.

Deze eerste activiteit is belangrijk voor het engagement. Als deelnemers direct zelf iets bijdragen, voelen ze meer commitment met de community en zullen ze later ook meer bijdragen. Dat heeft een positief effect op het engagement op de langere termijn!

Nieuwe klanten kunnen direct gebruikmaken van de nieuwe onboardingwizard. Voor bestaande klanten voegen wij de wizard op verzoek toe aan hun communityplatform.  

Meer weten over de functionaliteiten van Yunits?

Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag!

Lees ook

Online community trends in 2023

Welke trends hebben invloed op de ontwikkeling van community’s? Je leest het in dit dit artikel.

9 tips voor betere ledencommunicatie

Binnen een vereniging is een heldere communicatie met leden cruciaal om gezamenlijke doelen te bereiken. In dit artikel geven wij je een aantal tips om de communicatie met je leden te versterken.

Zo werkt de community lifecycle

Om een community tot een succes te maken, moet je je aanpak afstemmen op de ontwikkelingsfase waarin jouw community zich bevindt. Wij leggen je uit hoe je fases in de levenscyclus van een community herkent en hoe je dat in je voordeel kunt laten werken.